Nazwa: Fiorda Junior o smaku malinowym
Postać: pastylki do ssania
Opakowanie: 15 szt
Skład: guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z kwiatostanu lipy (Tilia cordata Miller oraz Tilia platyphylos Scopoli), koncentrat z owoców malin, naturalny aromat malinowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców czarnego bzu.Produkt zawiera wyciąg z porostu oraz lipy, polecane w celu łagodzenia podrażnionej błony śluzowej gardła i krtani, a także w celu ochrony strun głosowych dzieci i dorosłych z uwagi na ich właściwości osłaniające, kojące, nawilżające i tonizujące gardło.
Działanie: porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek,
lipa – łagodzi, koi podrażnione gardło, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie strun głosowych. Wspiera naturalne siły obronne organizmu.
Wskazania: Fiorda® Junior to unikalne połączenie naturalnych składników: wyciągu z porostu islandzkiego, laktoferyny oraz wyciągu z lipy. Składniki te stanowią uzupełnienie codziennej diety we wszystkich przypadkach wymagających specjalnego nawilżenia jamy ustnej i gardła. Szczególnie podczas odczuwania:
dyskomfortu spowodowanego wzmożonym oddychaniem przez usta,
drapania w gardle,
chrypki,
suchości w gardle i jakie ustnej, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym.
Smak i kompozycja składników została opracowana szczególnie z myślą o dzieciach, ale produkt może być stosowany również przez osoby dorosłe, w tym przez diabetyków i kobiety w ciąży.